Mindful antwoorden op gepieker

Ben je lid van onze Mindfulnessvereniging?
Vul dan je e-mailadres in, dan verschijnt de optie om gratis in te schrijven.

Contact information

Check je e-mailadres alsjeblieft goed.
We sturen je factuur en andere belangrijke informatie naar dit emailadres.
Deelnemers:

Order summary

frank_raes

Mindful antwoorden op gepieker

Mindful antwoorden op gepieker

Filip Raes: "Ik vind piekeren geweldig. Het is namelijk een heel handige term om het met mensen meteen te hebben over waar ze mee liggen te worstelen. Én het is, wat wetenschappers noemen, een transdiagnostische kwetsbaarheid. Dat wil zeggen dat piekeren een gemeenschappelijke motor is achter heel veel verschillende soorten klachten en problemen: depressie, angst, middelenmisbruik, enz. Als je iets met dat piekeren kunt doen, kun je dus veel vliegen in één klap slaan.

Onderzoek geeft aan dat je best niét in het gevecht gaat met piekeren. Dat is nochtans wat de meeste piekeraars doen - en soms ook hulpverleners! -, en net dat houdt hen gevangen in dat  eindeloze gepieker. Een beter antwoord is - correctie: het énige antwoord is: mindfulness.

In deze avondworkshop vertel ik hoe ik doorgaans aan de slag ga met piekeraars en hoe ik ze mindful leer omgaan met hun grote vijand piekeren, zonder dat daarom het woord mindfulness hoeft te vallen en zonder dat ze daarom per se echt aan het mediteren moeten…."


Begeleider: Filip Raes

Filip Raes (1977) is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen kwetsbaar maakt voor emotionele problemen zoals depressie en angst.

Raes is auteur van de boeken “Weg van het piekeren” en “Morgen stop ik met piekeren”. Hij is een gewaardeerd opniemaker en veel gevraagd spreker in Nederland en Vlaanderen over thema’s als piekeren, mindfulness, mentaal welbevinden en depressie.

EUR 15
Total due EUR 15

Betalingsinformatie

Alle transacties worden beveiligd met behulp van 256-bit encryptie